O mnie

Kilka słów o mnie

Coach zdrowia

Z wykształcenia jestem pedagogiem i coachem zdrowia, a także certyfikowanym diagnostką nietolerancji pokarmowych i specjalistką diety eliminacyjnej.

Coaching zdrowia jest dla mnie łączeniem w moim życiu oraz w kontaktach z ludźmi i pracy z klientami aspektu fizycznego, emocjonalnego, mentalnego i duchowego. Bo jesteśmy całością tych elementów i potrzebujemy patrzeć na swoje zdrowie holistycznie.

Jestem przekonana, że obserwacja własnych myśli, wspomnień, emocji i uczuć pozwala dotrzeć do źródła każdej choroby i objawów płynących z naszego ciała. Często jest to długa i trudna dla nas i praca, ale zawsze warto jej się podjąć.

Jestem zaprzyjaźniona z moją Intuicją, która często podpowiada mi co kryje się za problemem zdrowotnym. Od wielu lat praktykuje techniki oddechowe, jogę i medytację.

Wierzę, że sposób odżywiania, choć kluczowy dla zdrowia, nie jest jedynym elementem wpływającym na stan naszego organizmu.

Monika Homa,
Dyplomowana Coach Zdrowia

Moje powołanie, to gotowanie i karmienie.

Ten dar zamiłowania do eksperymentowania i tworzenia w kuchni odziedziczyłam po mojej  Mamie i Babci. Gotuję i piekę od najmłodszych lat. W dzieciństwie dużo tańczyłam, pisałam, rysowałam i malowałam. Teraz kreuję w kuchni i piszę dla Was przepisy. Czasem przy tym tańczę.

W 2013 roku zaczęłam moją wielką przygodę z kuchnią bezglutenową i roślinną, która trwa do dziś. Przepisy, które publikuje na blogu i w mediach społecznościowych oraz zbieram w e-bookach, to efekt moich wieloletnich eksperymentów w kuchni, przeprowadzonych warsztatów kulinarnych oraz pracy z klientami zmagającymi się z alergią lub nietolerancją pokarmową, o różnych potrzebach żywieniowych.

Moje motto
„Bądź zmianą, którą chcesz widzieć w świecie” - Gandhi
Prowadzę
indywidualne konsultacje zdrowotno – żywieniowe online
Tworzę
książki kulinarne z przepisami na roślinne bezglutenowe potrawy
Inspiruję
do prowadzenia zdrowego i ekologicznego stylu życia
Dzielę się
moim życiem w podróży z dziećmi

Moje doświadczenie

  • W ramach mojej firmy Vega Zdrowie prowadziłam:
    – indywidualne konsultacje zdrowotno – żywieniowe,
    – diagnostykę nietolerancji pokarmowych,
    – układanie diet eliminacyjnych (bezglutenowa, bez nabiału, bez cukru, wegańska,
    wegetariańska itp.) na podstawie wyników badania nietolerancji pokarmowych,
    – diagnostykę pasożytów i grzybów oraz prowadzenie kuracji odrobaczających, oczyszczających
    i odchudzających,
    – naturalną suplementację. 
  • Organizowałam i prowadziłam warsztaty kulinarne zdrowego odżywiania.
  • Prowadziłam wykłady oraz szkolenia na temat: zdrowego odżywiania, nietolerancji
    pokarmowych, oczyszczania organizmu, pasożytów, suplementacji naturalnej, zdrowych jelit i flory jelitowej, pracy z oddechem, sposobów na odzyskanie zdrowia i dobrego samopoczucia i. in.
  • Prowadziłam wykłady i warsztaty kulinarne nt.: Autyzm – leczenie dietą.
  • Byłam inicjatorką projektu „Zanim Zajdziecie”, skierowanego do par przygotowujących się
    do zdrowej ciąży i świadomego rodzicielstwa.

Zobacz moje e-booki kulinarne

W Twoje ręce oddaje ponad 90 autorskich przepisów na roślinne i bezglutenowe dania wytrawne, wege "fast food" oraz zdrowe słodkości.

Shopping Cart